Kenia

Nairobi
11 dagen
1-11 augustus
18-25 jaar
max. 15 deelnemers

Ga mee naar Kenia & ervaar Afrika!

In Nairobi (Kenia) organiseert het Kipawa Talent Centre midden in een achterstandswijk een zomerkamp special voor tieners. Samen met deze tieners gaan we nadenken over ´identiteit´ en wie God zegt dat ze zijn. Ga mee en ontdek je eigen talenten en die van de Keniaanse tieners! Het dagprogramma is uitdagend en leerzaam. En op de laatste dag sluiten we het zomerkamp af met een spetterende talentenshow!
Velen van hen zitten thuis of hangen op straat rond omdat ze geen geld hebben om verder te studeren en omdat ze geen baan kunnen vinden. Met het Kipawa Centre willen wij deze jongeren van de straat halen en hen een doel geven in hun leven door hun talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Tijdens het zomerkamp zullen wij ons richten op tieners maar zul jij ook een aantal jongeren van het Kipawa Centre leren kennen die het Nederlandse team zullen meehelpen in het programma. Zij zullen ervoor zorgen dat jullie magen goed gevuld zijn, dat jullie kunnen slapen in een schoon huis en waar hun hulp dan ook nodig is.
Deze reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

Inclusief:

Vliegticket + transfer

Accomodatie

Maaltijden

Coaching & training

Culturele uitjes

Reisverzekering

Dag 1-4 Het avontuur begint!

We vertrekken op donderdag 1 augustus met elkaar naar Kenia. Dit weekend nemen we de tijd om elkaar en Kenia beter te leren kennen. We treffen de laatste voorbereidingen. We maken alvast kennis met de Keniaanse leiding. En op zondag ontmoeten we onze swingende Afrikaanse medechristenen!

Dag 5-8 Daycamp!

Het daycamp begint! Samen met de tieners van Kipawa Talent Centre hebben we iedere dag een programma rondom het thema identiteit. We leren uit de Bijbel, we bidden en we bespreken het thema met elkaar. En natuurlijk is er tijd voor dans, muziek, sport & spel! Maak gebruik van je talenten. Inspireer en bemoedig de tieners van het Kipawa Talent Centre in hun (geloofs-)ontwikkeling.

Dag 9 De talentenshow

Aan het einde van alle daycamp-activiteiten houden we een talentenshow in een wijk van Nairobi. Dat wordt een spetterend festijn voor de tieners en de inwoners van de wijk.

Dag 10-11 Ons vertrek

En dan is het alweer de laaste dag: je spullen inpakken en afscheid nemen van Kenia. We gaan weer op weg naar Nederland waar we op zondag 11 augustus zullen landen.

Uitjes

Als je eenmaal in Afrika bent, dan wil je natuurlijk ook de ‘Real Africa Experience’ meemaken. Daarom gaan we samen ook een aantal keer eropuit. Voor een bezoek aan een echte Afrikaanse markt en misschien gaan we wel op mini-safari!

De reissom

We willen je zo goed mogelijk voorbereiden en begeleiden op je reis naar Kenia. Wij maken daarvoor kosten, zowel in Nederland als in het projectland. De medewerkers van SummerZ doen er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Als deelnemer krijg je korting wanneer je je samen met een reisgenoot aanmeldt (Let op: deze aanbieding geldt tot 1 maart 2019). Je reissom bestaat uit:

   Vervoer    € 1.050

Er zijn vliegtickets en andere vervoerskosten. SummerZ koopt de tickets al maanden van tevoren. (Wanneer de vliegprijs uiteindelijk veel hoger uitvalt, dan verrekenen we dit verschil met je projectdonatie).

   Reis- & verblijfkosten    € 200

Dit zijn de lokale reiskosten, de overnachtingen, de maaltijden en eventuele andere noodzakelijke kosten.

   Coaching & begeleiding    € 125

SummerZ wil jou zo goed mogelijk begeleiden voor je tijd in Kenia. Coaching maakt daar een belangrijk onderdeel vanuit. Deze coaching vindt plaats voor, tijdens en na de reis, met o.a. een trainingsweekend. De kosten betreffen de reiskosten van de trainers, de huur van een trainingslocatie en de cateringkosten.

   Organisatiekosten    € 300

Natuurlijk heeft SummerZ de nodige nationale en internationale administratie- en organisatiekosten, zoals vervoer, telefoon, internet & social media, promotie, administratie, personeel & vrijwilligers en belastingen.

   Verzekeringen    € 40

Alle reizen met SummerZ zijn inclusief een collectieve reisverzekering. Alle deelnemers zijn verzekerd vanaf de dag van vertrek tot en met de laatste dag van de reis. Let op: wil je na het daycamp zelfstandig verder reizen, dan dien je voor deze periode zelf voor je verzekeringen te zorgen.

   Uitjes    € 25

Naast leiding geven aan je groep gaan we ook gezamenlijk op pad. Bijvoorbeeld vervoer naar de stad, naar een markt, uit eten, enz. Neem als zakgeld wat euro’s (of buiten Europa: dollars) mee van huis.

Jouw donatie aan de ervaring van je leven!

Natuurlijk zijn we blij met jouw actieve bijdrage aan het daycamp in Kenia. Toch komen we niet graag met lege handen aan bij onze lokale projectpartner. Daarom vragen we aan iedere SummerZ-deelnemer een mooie donatie van minimaal € 250 (en een streefbedrag van € 500)  voor het lokale project. Dit bedrag kun je zelfstandig inzamelen of met je groep/kerk. SummerZ kan je helpen aan ideeën.
Tijdens je verblijf hoor je van ons voor welk specifiek doel je donatie gebruikt gaat worden.

Let op: de reissom en je donatie dien je tijdig voor vertrek over te maken.

 

Dus de totale reissom is: € 1.740 + je projectdonatie € 250 = totaal € 1.990,-

Niels & Annelie

Wij zijn de coaches voor deze reis naar Kenia. Meer over ons weten?

Land & cultuur

Kenia ligt in het oosten van Afrika met als hoofdstad Nairobi. Kenia heeft ongeveer 40 miljoen inwoners waar van er 3,1 miljoen in Nairobi wonen. Kenia is bijna 14 keer zo groot als Nederland. De officiële talen zijn Swahili en Engels. Swahili wordt in meerdere landen in Oost Afrika gesproken. Het Engels werd ingevoerd toen Kenia een kolonie was van Groot-Brittannië. Naast deze twee talen spreken Kenianen ook hun eigen stamtaal. Er zijn wel 43 verschillende stammen in Kenia! Elke stam komt uit een eigen gebied in Kenia maar tegenwoordig verhuisd men ook naar andere plaatsen in het land. Zo is de stad Nairobi een mengelmoes van veel verschillende stammen. Onder jongeren wordt er in de stad vooral Sheng gesproken. Dit is straattaal en een mix van Swahili en Engels.

 

Natuur

Kenia staat bij de toeristen vooral bekend om de safari parken. Hier kan je de big five spotten. Maar ook buiten deze safari parken kun je zebra’s, giraffen en gnoes in het wild tegenkomen. Het land is groot en er zijn verschillende klimaten en landschappen te vinden. Zo is het een woestijn achtig gebied in het noorden van het land. Is het heel groen en heuvelachtig rond het Victoriameer in het westen. En is er een tropisch klimaat aan de kust. In Nairobi ligt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius. Omdat het land op de evenaar ligt, zijn de dagen gedurende het hele jaar ongeveer even lang. De zon komt op om 6:00 uur en gaat onder om 17:00 uur.

 

Religie

70% van de inwoners van Kenia is christen. 11% is moslim, zij wonen vooral aan de kust van Kenia en het noord oosten van het land. Ook komt er nog hekserij in Kenia voor waarbij medicijnmannen een vloek of juist een zegen over iemand kunnen uitspreken. Over het algemeen zijn Kenianen zich erg bewust van het bovennatuurlijke. Toch hebben veel Christenen geen persoonlijke relatie met God. Wij zien het dan ook als taak om onze relatie met Jezus als voorbeeld over te dragen aan anderen en hen te inspireren om ook deze relatie aan te gaan. Tijdens SummerZ in Kenia kan jij hier jouw steentje aan bijdragen!

 

Nairobi

Nairobi is een grote stad met veel tegenstellingen. Hier kun je enorme villawijken vinden met grote winkelcentra maar ook armoedige krottenwijken. De stad is grofweg verdeeld met in het westen de rijke inwoners en in het oosten de lagere klassen. In het oosten van de stad wonen veel mensen dicht op elkaar in flats. Soms is er niet genoeg water en er ligt afval op straat. Juist in het oosten van de stad is waar Kipawa Centre zich bevindt en waar wij ons uitstrekken naar de jongeren die niet veel te besteden hebben.

Kipawa Empowering Youths

Het project

Nikkie, coordinator van het centrum : Het Kipawa Talent Centre is een ontmoetingsplek voor jongeren uit een van de vele achterstandswijken van Nairobi. Kipawa is Swahili en betekent gave. Tijdens onze wekelijkse ontmoetingen met deze jongeren geven we ze de kans om hun talenten te gebruiken en verder te ontwikkelen. Zo hebben we een dans-, zang- en acteergroep opgericht. Uiteindelijk hopen wij met deze groepen optredens te organiseren op scholen, concerten en in de wijk. Dan kunnen ze hun eigen inkomsten genereren. Daarnaast willen wij deze jongeren individueel coachen door het aanbieden van (computer-) cursussen. Wij werken vanuit onze christelijke geloof en geven dit mee aan de jongeren. Tijdens onze wekelijkse ontmoetingen is er tijd voor gebed, samenzang en een overdenking. Het is onze missie om de minder bevoorrechte, maar gemotiveerde jongeren in de samenleving te begeleiden en toe te rusten. We bieden hen een platform waar ze hun door God gegeven talenten kunnen gebruiken en hierin kunnen groeien.

Orlando Franklin Jersey